Μηχανικός Τρυγητός


Με το πέρας του καλοκαιριού και έχοντας ολοκληρωθεί η ωρίμανση των σταφυλιών μας, ξεκινάει η διαδικασία της περισυλλογής τους, δηλαδή ο τρυγητός. Τα τελευταία 8 χρόνια η συγκομιδή των σταφυλιών πραγματοποιείται κατά το 80% με την σταφυλοσυλλεκτική μηχανή ενώ το υπόλοιπο 20% με χειρωνακτικές εργασίες διότι προορίζεται για κρασί ανωτέρας ποιότητος. Με τον μηχανικό τρυγητό η διαδικασία συλλογής των σταφυλιών είναι ευκολότερη και γρηγορότερη. Έπειτα από τη συλλογή, τα σταφύλια μεταφέρονται στο οινοποιείο μας για να υποστούν την οινοποίηση ανάλογα με τις απαιτήσεις μας. Με τον μηχανικό τρυγητό, αφού επιτυγχάνεται η γρηγορότερη συγκομιδή των σταφυλίων, ξεκινάει πιο νωρίς η διαδικασία της οινοποίησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το γλεύκος να έχει τον χρόνο που απαιτείται για την ωρίμανση του πιο νωρίς σε σχέση με αυτον της χειρωνακτικής περισυλλογής και η διάδεση του οίνου μας να γίνεται νωρίτερα. Τα σταφύλια που περισυλλέγονται χειρωνακτικά ακολουθούν και άλλες διαδικασίες οινοποίησης για την ανάδειξη των   αρωμάτων και του σώματος του οίνου. Τα σταφύλια αυτά είναι εξαιρετικής ποιότητας και χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του εμφιαλωμένου οίνου μας ΛΙΘΟΚΟΠΙ CHARITOS.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εμφιάλωση CHARITOS ΛΙΘΟΚΟΠΙ

Η ιστορία μας